DePIN що це? Новий революційний наратив в криптосвіті?

Реакции
11
Баллы
3
CFC
15550
USDT
2.8
Вітаю, товариство!
Все частіше можна побачити таку абревіатуру як DePIN, давайте розберемося що це і чи може це бути новим, революційним, наративом в криптосвіті.
Майже через день з'являються криптопроекти з приставкою DePIN, але не кожен розуміє що це...Спробую простими словами пояснити суть цього явища), як я сама це зрозуміла з інформаціі з мережі інтернет.

Отже трохи сухої теорії)
DePIN означає Децентралізовані Фізичні Інфраструктурні Мережі (Decentralized Physical Infrastructure Networks). Тобто, щось пов'язано з фізичним світом та з мережами. Але до чого тут крипта? Однією з переваг криптотехнології є децентралізація. Поєднуємо ці два понняття і отримуємо - "децентралізація фізичної інфраструктури".
Наче і зрозумілі слова, а фактично не зовсім зрозуміло))
Наведу приклад. Візьмемо мережу інтернет, не глобально, а наприклад, мережу локального провайдера. Хто керує мережею, встановлює свої умови та розпоряджається трафіком що надається користувачу? Правильно - провайдер. Він робить це централізовано (через юридичну особу). А тепер уявіть, що кожен користувач може впливати на те скільки він отримує трафіку, як керувати мережею, як її розвивати і тп. З технологією DePIN це може стати реальністю. В залежності від свого вкладу в розвиток мережі, кожен користувач отримує токени проекту (мережі), і за допомогою токенів може приймати участь в голосуванні за ті чі інши зміни в мережі., а може і продати свій голос)), тобто токени...

На справді, це тільки мала частка інформаціі про DePIN.

Очень интересная тема. Действительно, в различных каналах, группах появляются призывы принять участие в новом DePIN проекте.
Если, не ошибаюсь, тот же известный Grass, который уже хорошо раздал своим участникам - это DePIN проект.

Трохи ознайомилися з цією темою. Що цікаво, майже всі проекти реалізують децентралізацію на блокчейні Solana. Пишуть, що саме цей блокчей найбільш підходить для їх проектів...я думаю що просто мережа ефіру досить фінансово затратна) високі комісії) Більше 20 DePIN проектів реалізовано на solana, навіть, один з старійших проектів Helium перейшов з свого блокчейну на sol, що тільки підтверджує перспективність солани...

DePIN проекти, які вже роздали монетки:
GRASS - роздав монети grass за першу стадію "побудова мережі", очикується дроп за стадію 2 "capturing the web"
NodePay - роздав монети NC за 0,1,2 етапи. Очикуються дроп за наступні етапи.

Проекти "зайти" в які ще не пізно:

DAWN
Gradient
Kaisar
MyGate
Teneo
Blockless

Проекти "зайти" в які ще не пізно:

DAWN
Если зайдёте в Dawn, а он пойдёт в направлении созвучному названию, будете ли вы называть себя словом созвучным названию? 😏

Зачем "заходить", если можно намайнить? Усадить геймеров, пусть пердолятся в игры, а выхлоп стейкать.

Биткоин - очень скучная штуковина. А эти новые проекты просто поехавшие в инновационности. И сколько же было похожих инноваций со стейкингом, где всё традиционно оказывалось нежизнеспособным и скатывалось в дырку от бублика... От прослушивания радио за токены до пердолинга в доту за токены.

Сколько лет прошло с тех пор, как я слушал радио за токены (примерно на 0.5$ за 8 часов) и ржал с купивших мастерноды BitRadio. За годы суть Crapto Currency не изменилась: вместо радио сделали пердолинг в игры, а стейкинг и мастерноды так и остались.

Кстати, о радио) Есть проект script.tv, там платят будущими токенами (или уже был листинг) за просмотр видео, типа такое телевидение) Покупаешь очки, которые больше "насматривают") ну и так далее) Поучаствовал на заре проекта, он или заглох или просто у меня пропал интерес....

Встановлював собі такі браузерні DePin майнілки як Grass та Nodepay. З грасс отримав більш-меньш нормально, у мене 3 аккаунти, з кожного вийшло по 30 грасс. Так, курс був спочатку малий, я половину злив, але частину залишив і не пожалів...хтось скаже 200 баксів мало, але ж ти майже нічого не робиш, встановив додаток в браузер і він в фоні собі працював...А nodepay, можна сказати, киданув, нормально насипали тільки тим хто приймав участь з самого початку...

Последнее редактирование:
Что это за радио такое?
На первой всемирной волне было такое BitRadio (монетка BRO).
script.tv, там платят будущими токенами
Был ещё "аналог ютуба" NaMars. Там я успел вовремя присосаться и высосать парочку LTC.
Был ещё "аналог ютуба" LikeCoin. Там я успел насосать копейку с чем-то битка.
Прошли годы и по сегодняшним курсам это смотрится неплохой доходностью из ерунды.

Создайте учетную запись или войдите

Вы должны быть зарегистрированы, чтобы отвечать в темах

Создать учетную запись

Зарегистрируйтесь на нашем Форуме. Это быстро и очень просто!

Войти

Уже есть аккаунт? Тогда войдите!

804Темы
4944Сообщения
326Пользователи
misha26122021Новый пользователь
Назад
Сверху